Λίγα λόγια για το σχολείο μας
 

 Το 6ο Γενικό Λύκειο Γλυφάδας είναι το νεότερο Λύκειο που λειτουργεί στη Γλυφάδα  και ιδρύθηκε τo 2000 και μέχρι το 2005 στεγαζόταν στο κτήριο του Τεχνικού Λυκείου Γλυφάδας. Από το 2006 όμως έχουμε αποκτήσει το δικό μας καινούργιο κτήριο το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγαμέμνονος και Αγ. Τριάδος στην άνω Γλυφάδα.

Στόχοι του Λυκείου μας είναι αφενός η παροχή γνώσεων και η ετοιμασία των μαθητών για τις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΕΙ, κυρίως όμως η διαπαιδαγώγησή τους και η διάπλαση του χαρακτήρα τους η οποία επιδιώκεται με τη στενή συνεργασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας μέσω του αμοιβαίου σεβασμού αλλά και της τήρησης από όλους των κανόνων του Σχολείου.

Επειδή πιστεύουμε ότι το Σχολείο πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να αναπτύσσουν όλες τις δεξιότητές τους και να τους βοηθά να αναδεικνύουν τα ταλέντα τους, προσπαθούμε -όσο αυτό μας το επιτρέπει η υπάρχουσα υποδομή-να αναπτύσσουμε πολιτιστικά, περιβαλλοντικά προγράμματα, να πραγματοποιούμε πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, κ.ά.,  στα πλαίσια των οποίων οι μαθητές μας ικανοποιούν την επιθυμία τους για κάτι περισσότερο από ένα απλό «μάθημα». Κάθε χρόνο το Σχολείο μας μάλιστα ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις τις οποίες παρακολουθεί ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας.  

Βέβαια, υπάρχουν ακόμα πολλές ελλείψεις και πολλά  που πρέπει να γίνουν. Όμως, η ποιότητα των μαθητών μας, η ευσυνειδησία των εκπαιδευτικών του σχολείου, η βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Δ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, καθώς και της Δημοτικής Αρχής της Γλυφάδας, μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον του Σχολείου μας.